Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

απο τους Ενεργούς του Καρλοβάσου...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αίθουσα Δήμου) ΔΕΥΤΕΡΑ 24/11/07, 7Μ.Μ.

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΝΟΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΠΑΝΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΜΟ
Θα παρουσιάσει η κ. ΕΛΣΑ ΧΙΟΥ
Συμμετέχει η ΧΟΡΩΔΙΑ ΗΔΥΛΗ
Εκπρόσωπος του περιοδικού «Απόπλους»
θα αναφερθεί στην πρόσφατη έκδοση του Λευκώματος
«τριάντα πέντε χρόνια με τον φακό της επικαιρότητας, 1960-1995».

5 σχόλια:

gskapetis είπε...

Αγαπητέ μου tzortzino αυτό το "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ" τί σου θυμίζει; Για μένα πάντως δεν διαφέρει και πολύ από όλα τα "δυτικής Σάμου"(άρα και ανατολικής), ούτε καν από την θεωρία περί συμπρωτεύουσας, που καλλιεργήθηκε και έγινε σαν φοίνικας ψηλό(αν ήταν δένδρο). Και καλά κάποιοι που έτσι "βγάζουν το ψωμί τους" με τέτοιους διαχωρισμούς, αλλά και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; Λυπάμαι!

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Φίλε gskapetis
Έχω ... "βάλει" το θέμα (11 Αυγούστου, "ενεργοί πολίτες, ανατολικοί-δυτικοί")
Είχε δώσει τότε μια απάντηση ο Θανάσης ο Παπακωσταντίνου από τους ... δυτικούς.
Δεν ξέρω αν τη βρίσκεις ικανοποιητική...
Το θέμα μου πάντως παραμένει η συννενόηση... όχι να ρίχνω λάδι στη φωτιά...
Και ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε πια αυτούς τους ψευτο-διαχωρισμούς...
Δεν πειράζει που επαναλαμβάνομαι. Θα το ξαναπώ... Κοινά τα προβλήματα... Αυτά τα τριάντα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα για να μας χωρίζουν...
Πάρα πολύ λίγα....

Ανώνυμος είπε...

Οι Ενεργοί Πολίτες Δυτικής Σάμου δεν είναι απόρροια παλιών διαχωρισμών, που ενδεχομένως στροβιλίζονται στα μυαλά αρκετών, αλλά δείχνει απλά μια αυτονομία και όχι ανταγωνισμό δράσεων. Άλλωστε οι δυο κινήσεις "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου", που μετεξελίχθηκε σε νομικό πρόσωπο και οι "Ενεργοί Πολίτες Δυτικής Σάμου", που δραστηριοποιείται σαν απλή ομάδα έχουν μια παράλληλη και σχεδόν ισόποση χρονικά πρακτική, η οποία όπως δείχνει τουλάχιστον για την ώρα η Ιστορία, καθοδηγείται από ίδιες ή ανάλογες αρχές και κατευθύνσεις (ανάδειξη και προστασία του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου).
Κάποιες από τις δράσεις είναι κοινές (μονοπάτι Ευαγγελίστριας), σε όλες φρονώ υπάρχει η συναντίληψη, αναπόφευκτα κάποιες απασχολούν χωρικά περισσότερο τη μια από τις δυο κινήσεις.
Θέματα που αναδείχθηκαν από τους "Ενεργούς Πολίτες Δυτικής Σάμου" (Αμφίλισσος, αδέσποτα ζώα στο Καρλόβασι, κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Καρλόβασι, τον Μαραθόκαμπο και αλλού, τοποθέτηση περιπτέρου στην πρόσοψη της Πορφυριάδας, κατασκευή δρόμου κάτω από τα Κοσμαδιώτικα λιοτρίβια προς Σεϊτάνια) δεν σημαίνει ότι διαφωνεί η "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου", επειδή δεν ήταν πρώτο μέλημα της. Αντίστροφα, ο παραλιακός ποδηλατόδρομος στο Βαθύ, η ποδηλατοπορία, η ορεινή πεζοπορία κλπ., που αναδείχθηκαν από την τελευταία, ευπρόσδεκτους και σύμφωνους μας βρίσκουν.
Παραφράζοντας το σύνθημα "σκέψου ευρύτερα, δράσε τοπικά", θα έλεγα ότι διέπει τη λογική μας.
Και οι δυο κινήσεις είναι ολιγομελείς και ο εθελοντισμός που επιδεικνύουν αρκετές φορές δεν είναι επαρκής. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια συντονιστικού χαρακτήρα συνεύρεση, ώστε η δράση να γίνει περισσότερο αποτελεσματική.
ΥΓ: με τα γραφόμενά μου δεν υποννοώ οτιδήποτε άλλο, άλλωστε δημόσια έχω εκφρασθεί έτσι εδώ και αρκετούς μήνες.
Παπακωνσταντίνου Θανάσης, μέλος των "Ενεργών Πολιτών Δυτικής Σάμου".

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Παιδιά , πάνω απ όλα είναι το τιμώμενο πρόσωπο, ο Νίκος Νόου και το καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό του, αρχείο-κειμήλιο , αυτού του τόπου !! Σας παρακαλώ !!!!
Μια ήρεμη καλησπέρα από μένα !!!!

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Ευχαριστώ Αθηνούλα....