Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ (?) ΑΠΑΙΤΗΣΗ


Από το φίλο Γιώργο και το "O TEMPORA O MORES" αντιγράφω από την ανάρτησή του για τη Φραγκόκλησσα:

"Τώρα λοιπόν οι ιδιοκτήτες του, βρήκαν τη φόρμουλα και το πουλάνε όπως είναι...καταντημένο. Και να λοιπόν που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η σημερινή(προς τιμήν της δεν λέω)έβγαλε ανακοίνωση προς κάθε αρμόδιο για τον κίνδυνο να βρεθεί αγοραστής και να αποκτήσει το κτίριο κάνοντάς το (λέω γω τώρα) από καθολική εκκλησία...ναό διασκέδασης! Τι θα γίνει; Μαθηματικα βέβαιο είναι ότι το κτίριο θα αργήσει, λόγω συγκυρίας, αλλά κάποια στιγμή θα πωληθεί. Και η Φραγκόκλησα που όχι μόνο έχει δεθεί με την ιστορία τούτης της πόλης, αλλά είναι και το τελευταίο μνημείο στην προμετωπίδα της πρωτεύουσας, θα γίνει οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Υπάρχει ένα τραγούδι παλιό που λέει :"τώρα είν΄ αργά..."."

Ότι πουλιέται η Φραγκόκλησσα όμως δεν το ήξερα...
Η Ορνίθη και η Φιλλίπη μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα τα αδέλφια τους...
Αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία ή κάποια ιδέα ..............

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση της Νομαρχίας? Η πολιτεία έχει θεσπίσει νόμους και θεσμούς για την προστασία της πολιτικής κληρονομιάς. Τι κάνει η Νομαρχία Σάμου και ο Δήμος Βαθέος για να γίνουν τα αυτονόητα? Ελπίζω να μην αναλώνονται απλά σε ευχολόγια για έναν καλό και πλούσιο φιλάνθρωπο που θα μας σώσει από την κακιά μας μοίρα. Να κινηθούν άμεσα διαδικασίες, να κηρυχθεί διατηρητέο το κτίριο και να ληφθούν όλα τα σχετικά μέτρα. Εφόσον τηρούνται οι νόμοι και οι θεσμοί δεν χρειάζεται να φοβόμαστε και να παρακαλάμε κανένα ιδιώτη, γιατί θα έιναι υποχρεωμένος από το νόμο να επισκευάσει, προστατεύσει και να συντηρήσει το κτίριο. Έκαναν λοιπόν οι τοπικές αρχές τις δέουσες κινήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες του Κράτους? Εμείς οι πολίτες μπορούμε να στείλουμε επιστολές και να υπενθυμίσουμε στους Τοπικούς Φορείς να κάνουν τη δουλειά τους.

Εδώ ο ΝΟΜΟΣ 3028 για τη Προστασία της πολιτικής μας Κληρονομιάς.

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

___Samos
Φοβάμαι σε κάθε ανάρτηση να ξεκινάω και μια πρωτοβουλία....
Θα με πάρετε για μεγάλη ψωνάρα...
Άσε που δε βλέπω και ... τεράστια συμμετοχή....
:)
Ποιος να μπει μπροστά;
Δεν περιμένεις βέβαια "αυθόρμητα" να βγούμε από το ραχάτι μας και να συντάξουμε επιστολές ....
(Δύσκολα πράματα....
Και έχει και σήριαλ η τηλεόραση...)
Η "Κοινωνία Ενεργών" δε μπορεί να το εντάξει στις δράσεις της;
Δεσμεύομαι να προσπαθήσω να μαζέψω υπογραφές και πιστεύω το ίδιο θα κάνουν και οι ... συνήθεις ύποπτοι που κυκλοφορούν εδώ....