Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"Η ζωή μας είναι η Πατησίων"...

Σχόλια από φίλους του facebook......

N.A.
Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι από το Αφγανιστάν, γλιτώνει το πόλεμο και τη καταστροφή στη χώρα του, επιβιώνει ένα ύπουλο, επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσει στην Ευρώπη και να βρει πως ο θάνατος τον περίμενε εδώ στο πολιτισμένο κόσμο μας. Κρυμμένη στα σκουπίδια, όπου ο νεαρός Αφγανός έψαχνε τροφή και ρουχισμό, η βόμβα των τρομοκρατών τον σκοτώνει ακαριαία. Αυτό ήταν και το τελευταίο πράγμα που είδε η μικρή του αδελφή πριν τυφλωθεί από την έκρηξη. Τα δάκρυα και ο πόνος δεν ανήκουν μόνο στη μάνα αλλά σε όλους εμάς. Αυτός δεν είναι ο κόσμος που θέλω να ζω, αλλά αυτός έιναι ο κόσμος που και εγώ βοήθησα να γίνει μη κάνοντας σχεδόν τίποτα, παραμένοντας συχνά σιωπηλός.
M.I.
Ποιά Ανάσταση να προσδοκούν οι 15χρονοι "εσταυρωμένοι" που αναζητώντας ένα ψίχουλο ζωής είδαν την ανάσα τους να σβήνει σαν κεράκι;;
Ρ.Μ.
Ενα 15χρονο Αφγανάκι- μεταναστάκι σκοτώθηκε σε τρομοκρατική ενέργεια! Δεν θάπρεπε οι τιβούλες, αντι να συζητούν μόνον το πώς θα δανειστούμε, να σπεύσουν να αγκαλιάσουν δημοσίως τους γονείς του ; Να τους υιοθετήσουν, να τους παρηγορήσουν ; Πρέπει να δημιουργηθεί ένα καινούργιο κίνημα συμπαράστασης, σαν αυτό για την Κούνεβα , μήπως για να βρουν οι άνθρωποι μια ζεστή γωνιά να κουρνιάσουν ;
Γ.Κ.
Ηρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή... Έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό... Τον δολοφόνησαν "φωτισμένοι" "κοινωνικοί" "αγωνιστές"....Διαμελίστηκε.... Ήταν 15 χρονών... Το όνομά του δεν το έμαθα εκόμα.... Είπαμε... Ήταν Αφγανός...
Ν.Κ.
Κάθε τυφλό χτύπημα είναι και μια δική μας αποτυχία!!!!! Είναι τραγικό μια κοινωνία να μην μπορεί να περάσει αξίες σε νέους ανθρώπους κι αυτοί να έχουν ως ιδανικά τη βία και το μίσος. Ούτε η γειτονιά , ούτε η εκκλησία, ούτε το σχολείο, ούτε το κόμμα, ούτε κανένας άλλος θεσμός δεν λειτούργησε αποτελεσματικά σ' αυτά τα άτομα... Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι ... Η εποχή μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που είναι δημιουργικοί στη δουλειά τους και που χαίρονται την ζωή...και όχι από αντικοινωνικές προσωπικότητες!!!!!
Μ.Μ.
Ντρεπομαι..λυπαμαι..δεν εχω λογια
Κ.Δ.
Αναρωτιέμαι πως θα συνεχίσουμε τη ζωή μας όταν αυτή δεν αξίζει τίποτα για κανέναν.Είτε είσαι αλλοδαπός είτε είσαι Έλληνας( ας μη ξεχνάμε τον Γρηγορόπουλο).
Ν.Π.
Μια απλη σκεψη..ποιος δινει το δικαιωμα σε καθε λογης φανατισμενους καθε ειδους να επεμβαινουν στην ζωη μας με καθε τροπο και στον βωμο της ιδεολογιας τους(της καθε ιδεολογιας)να προσπαθουν να επιβαλλουν τα πιστευω τους...αν καποτε μπορουσαν να γινουν εξουσια αραγε με τι τροπο θα επιβαλλοντουσαν???

.................................

1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

Εγώ θα προτείνω κάτι Γιώργο, όχι γιατί είμαι αντίθετος στο έθιμο(στην υπερβολή του ναι)ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΟΤΟ, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του παλλικαριού που χάσαμε. Αν συμφωνείς προώθησέ το.