Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ - ΔΥΤΙΚΟΙ


"Συννεφάκια" στις σχέσεις ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ και ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ...

Η ... "μοίρα" των -ανθρώπων με άποψη- να πορεύονται μοναχικά;

Το "αιώνιο" πρόβλημα μεταξύ "Ανατολικών" και "Δυτικών";

Ή μια ευκαιρία να γνωριστούμε (καλύτερα) μέσα από μια συνάντηση ομάδων, αλλά και ... μοναχικών καβαλάρηδων;;;;

Οι διαφορές από ανούσιες μέχρι ανύπαρκτες και οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί (θα έπρεπε να είναι ήδη) ξεπερασμένοι...

Τα προβλήματα κοινά...

Η διάθεση μένει να δούμε αν υπάρχει...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί να υπάρχει κόντρα Ανατολικών και Δυτικών !!! αφού θα μπορούσε να υπάρχει κόντρα Βορείων και Νότιων που είναι και old time classic...
Νομίζω η συνάντηση ομάδων είναι καλή σκέψη … το νησί είναι μόνο ένα !

Tasos

arist είπε...

Πάντως αν και Καρλοβασίτης οφείλω να πω οτι δεν έχω ακούσει ποτέ, παρά τώρα εδώ στο ιστολόγιό σου, για την ύπαρξη Ενεργών Πολιτών Δυτικής Σάμου. Που είναι κρυμμένοι αυτοί οι άνθρωποι? Αντιθέτως έχω ακούσει πολλά για τους Ενεργούς Πολίτες Σάμου και νόμιζα οτι είναι ενιαίο και περιβάλλει όλους μας...

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Φίλε Αrist... καλωσήλθες!!!!
Δεν ξέρω τι φταίει....
Θανάση!!!!!! Το διάβασες???
Περιμένουμε απάντηση....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Πριν ένα μήνα έστειλα ένα μήνυμα στο site των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ, ζητώντας ουσιαστικά μια συνάντηση όλων των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο νησί, με σκοπό (τι άλλο), να συντονίσουμε τη δράση μας και να προλάβουμε όσα απέμειναν από εκείνα που αγαπήσαμε και (γιατί όχι) να ενεργοποιηθούμε και να προτείνουμε δράσεις θετικού περιεχομένου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, το σεβασμό στην πολιτισμική και φυσική κληρονομιά του τόπου.
Δεν κρύβω ότι ένα από τα κίνητρα που με ώθησαν να στείλω εκείνο το σχόλιο ήταν ότι έφθασαν στα αυτιά μου πως κάποιοι ενοχλούνταν από κείμενα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ, που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο και σχολιάσθηκαν στα ραδιόφωνα και έτσι ήθελα ταυτόχρονα να μου λυθεί η απορία «πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;», αλλά και προς αποφυγή άλλων, αυτού του είδους, παρεξηγήσεων, να γνωρισθούμε καλύτερα βρε αδερφέ…
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή ακριβώς αυτή ήταν η αφορμή που αναρτήθηκε το θέμα στο παρόν μπλογκ. Η αναφορά βέβαια περί Ανατολικών και Δυτικών μπορεί να γαργαλάει κάποια αυτιά από απόηχους άλλων εποχών, υπαρκτών -σε λανθάνουσα μορφή- πάντως αν μιλήσουμε με όρους μαζικής ψυχολογίας, δεν νομίζω ότι είναι η αιτία στα όποια «συννεφάκια» στις σχέσεις ανθρώπων και (ας μη κρυβόμαστε) ολιγομελών ομάδων ή όπως εύστοχα διατυπώθηκε, «μοναχικών καβαλάρηδων».
Ο tasos είπε το αυτονόητο «το νησί είναι ένα και μια συνάντηση ομάδων -δεν μπορεί παρά να- είναι μια καλή σκέψη».
Χαιρετίζοντας με τη σειρά μου την παρουσία εδώ του arist, θα αναφέρω επιγραμματικά παρεμβάσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ στον τελευταίο χρόνο.
1.Αμφίλισσος (καταχωρήθηκε και στον φιλόξενο αυτό ιστοχώρο.
2.Αδέσποτα ζώα.
3.Κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Με την ευκαιρία, να αναφέρω ότι μια από τις δυο εντοπισμένες παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σε ταράτσες ξενοδοχείων μέσα στον οικιστικό χώρο του Καρλοβάσου, μας τέλειωσε ευτυχώς στις 30/8/08, ύστερα από κινητοποιήσεις (τόσο της ομάδας, όσο και άλλων συμπολιτών μας). Για την επόμενη, που βρίσκεται ακριβώς πάνω και δίπλα από τον παιδικό σταθμό στο λιμάνι Καρλοβάσου αναμένονται ανάλογες εξελίξεις μέσα στο Σεπτέμβριο.
4.Μονοπάτι Ευαγγελίστριας και Σεϊτάνια, με τη διάνοιξη παράνομων δρόμων καταστρέφοντας τα υφιστάμενα μονοπάτια, σε περιοχές Natura και ζώνες Α΄ απόλυτης προστασίας
5.Πορφυριάδα. Η εστίαση εδώ είναι διπλή. Αφ’ ενός η παράνομη τοποθέτηση περιπτέρου μπροστά στην είσοδο της, που συν τοις άλλοις κρύβει και την πρόσοψή της, αφ’ ετέρου τα σχεδιαζόμενα έργα στον αύλειο χώρο της με την κατασκευή τσιμεντένιων κερκίδων, εκεί ακριβώς που βρίσκονταν πριν έξη χρόνια τα πεύκα που και εκεί κόπηκαν.
Είμαι στη διάθεσή σου arist να σε ενημερώσω αναλυτικά για όλες τις δράσεις μας και να ξέρεις, ότι κανείς μας δεν περισσεύει. Το έλλειμμα ενεργών πολιτών είναι κι αυτό παρόν.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία (συγγνώμη αν σας κούρασα)
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Μέλος ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ.