Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ SOS


Στο facebook, διάβασα τα παρακάτω στο "ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ SOS - ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ."

Giannis Paleokastritis:
Αν συμφωνείτε με το παρακάτω κείμενο, αντιγράψτε το και στείλτε το με e-mail στο Δήμαρχο Βαθέος σαν τον καθ' ύλην αρμόδιο
Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο!!!!

E-MAIL ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΘΕΟΣ
dim@vathi.gr

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ:
1. ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ)
2. ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΗΣΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΜΑΣ.
3. ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΜΟΥ

Δε νομίζω ότι τα αναφερόμενα από το Γιάννη ... λύνουν όλα τα προβλήματα της πόλης μας...
Μοιάζει όμως κάτι να κινείται...
Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι αφήνουν τη ... γκρίνια του καφενείου και τη ... μιζέρια του καναπέ...
Ίσως υπάρχει ελπίδα...
Ίσως η ελπίδα να είμαστε εμείς...
Και η δράση μας...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για την τοπική πρωτεύουσα των ονείρων μας λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αλλά έχω κάποιες επιφυλλάξεις την στιγμή που ο Κ Παλαιοκαστρίτης δεν ειναι μπακάλης η γαλατας ας πούμε... αλλά μεγαλοεργολάβος ειδικεύμενος σε κρατικά έργα...οπότε έχει εκτος από προφανώς (?)κάποιες ευαισθησίες και μεγάλο οικονομικό συμφέρον.Αυτά.

paleoka είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paleoka είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paleoka είπε...

Ο Γαλατάς και ο μπακάλης θα έχουν οικονομικό συμφέρον αν φτιαχτεί η πόλη...ίσως έτσι επιλέξει περισσότερος κόσμος να μείνει στο Βαθύ..άρα περισσότερη κατανάλωση...Όσο για τα δημόσια έργα υπάρχουν άφθονοι εργολάβοι μηχανικοί χρόνια στη Σάμο με πολύ εμπειρία και κεφάλαια που θα πάρουν τα όποια τυχόν έργα..Απλά το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάθεται κάποιος στον καναπέ του και ξεστομίζει κακίες...μέσω ιντερνετ ανώνυμα.

paleoka είπε...

Είμαι 33 χρονών, Πολιτικός μηχανικός, Το εργολαβικό μου πτυχίο (Α1 για όσους ξέρουν) το βγάζω τον Δεκέμβριο του 2009 και θα μπορώ να παίρνω δημόσια έργα μικρής κλίμακας. Μέχρι τότε δεν μπορώ να πάρω δημόσια έργα Ούτε καν ξέρω αν θα ασχοληθώ με δημόσια έργα. Ακόμα και αν το κάνω για να φτάσω στην κλίμακα μεγάλων έργων όπως λέει ο Κύριος/κυρία πιο πάνω και θα πρέπει να περάσω από 11 χρόνια εμπειρίας πριν μπορώ να πάρω μεγάλα έργα.
Βασικά μόνο μεγαλοεργολάβο δεν μπορεί να με πεί κάποιος...γραφικό που τόλμησα και μίλησα σε μια κοινωνία που φαίνεται να ανέχεται σχεδόν τα πάντα ..ίσως... Ήρθα πίσω στη Σάμο στο νησί που μεγάλωσα, για να μείνω κ να δουλέψω, Απο τότε που τελείωσα το πτυχίο μου δούλευα στην Αθήνα σε επίβλεψη έργων σε εταιρία με βασικό μισθό μηχανικού, το μόνο μου συμφέρον είναι να ζω και να δουλεύω σε ένα όμορφο μέρος που αγαπώ. Όσο για τις κακοήθειες που γράφονται πιο πάνω , φαντάζομαι ότι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) που λένε απλά την γνώμη τους γιατί θέλουν να ζουν σε ένα όμορφο μέρος που αναπτύσσεται για το κοινό καλό...Αυτά..και επώνυμα..όχι ανώνυμα..
Γιάννης Παλαιοκαστρίτης

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Πρέπει να υποθέσω ότι πρόκειται για παρεξήγηση το όλο παραπάνω...
Άλλωστε ο φίλος ανώνυμος γράφει για Κ. όχι Γ. Παλαιοκαστρίτη...
Όπως και να έχει, το βήμα των σχολίων είναι (πάντα) ανοιχτό...
(Έχω δηλώσει από τα ... παλιά λημέρια μου ακόμα, ότι θα διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια...)

Benikos place είπε...

Καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται, η σαμος ειναι μικρο νησι και τιποτα δεν κρυβεται.Αν λοιπον Ο Γιαννης εχει καλο σκοπο, σκεψη και λογο αυτο θα φανει και στην πραξη γρηγορα.Εγω λεω μπραβο του και να συνεχισει να νοιαζεται για το καλο του τοπου.

paleoka είπε...

Μεγάλωσα στο Βαθύ την εποχή που ήθελες μισή ώρα να φτάσεις με τα πόδια απο το λιμάνι στην πλατεία...Απλά θελω να ξαναδώ την πόλη μου να ανεβαίνει..Αυτά που πρότεινα δεν έχουν να κάνουν με καινούργια έργα....3-4 απλές κινήσεις...
1. Τελειώστα τα έργα υπο εξέλιξη
2. Πεζοδρομήστε την παραλιακή - κάντε φυτευση πρασίνου στην παραλιά οχι αυτοκίνητα και πάρκινγκ
3. Μεταφέρετε το λιμάνι στο ΕΤΟΙΜΟ λιμάνι Μαλαγαρίου
4. Κάντε Ανακύκλωση - είμαστε απο τους τελευταίους Δημους στην ΕΛΛΑΔΑ που ΔΕΝ έχουν...

Καλά κάνω και νοιάζομαι για το καλό του τόπου αλλά μόνος μου ΔΕΝ γίνεται τίποτα...

http://apps.facebook.com/causes/286896/16528484?m=8267094b

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΛΛΙΑΚΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΕΞΩ Η ΤΟ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΨΑΞΤΕ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΒΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΛΙΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Τα παρακάτω γράφτηκαν στο f/b και τα παραθέτω χωρίς να συμφωνώ οπωσδήποτε με το περιεχόμενο ή το ύφος κάποιων...
Ήταν όλα επώνυμα, αλλά αφού δεν έχω την άδειά τους, "έκρυψα" τα ονόματα....
G
ήθος, συγκροτημένη σκέψη και ... ορθογραφία από ανώνυμο "Πολίτη παλιό" (?????) στο http://tzortzinos2.blogspot.com/2009/05/sos.html
Τι να απαντήσεις.....
:(
Κυρ στις 11:25 μ.μ. ·
M
Νομίζω πως αυτό το απάνθισμα της εποικοδομητικής κριτικής με το συντακτικό και την ορθογραφία του μπορεί να ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ όλους (πως ΝΑ ΜΗΝ γράφουμε-αν δεν μας αρέσουν τα γεροντέ ντεσέν στη ρομπ-ντε-σαμπρ...)
Κυρ στις 11:29 μ.μ
V
tha ithela na moy pei kapios an exei dei kai se pio allo nisi na kathesai stin paralia toy kai na blepeis 3-4 stroseis parkarismena aytokinita kai sto bathos tin thalassa- exoyme dikaioma emeis oi polites tis Samoy na zoyme se mia poiotiki kai anthropini poli - kai na apoktisei i poli ayti epiteloys tin ajia poy prepei na exei!oxi alli ypobathmisi !
Χθες στις 12:15 π.μ.
L
kala katheste k asxoliste me tis paparies tou tipou???????!!!!!!!!!!!!!!
ase pou exo mia ipopsia gia to pios einai..............
oute na kriftei de xerei o paparas.........
Χθες στις 12:46 π.μ.
G2
Μονο το Καρλοβασι ειναι ετη φωτος μπροστα σε ολα.Πας στο λιμανι και πινοντας καφε απολαμβανεις τις βαρκουλες και τα καικια να κουνιουνται.Αυτο στην παραλιακη Βαθεος ειναι χαλι και καταντια του τοπου.
Για μενα φταιει ο κοσμος που τα δεχεται.Οταν το αστυνομευε η Αστυνομια μολις παρκαρε ενα οχημα επαιρναν τηλεφωνο και γκρινιαζαν Τωρα δε νοιαζεται κανεις.Οταν εγραφε η τροχαια εβγαιναν καποιοι κυριοι-κυριοι και ελεγαν στις πρωινες εκπομπες << βγηκε παλι ο τρομονομος και γραφει τα αμαξια του κοσμακη>> ,Οταν δεν εγραφε ελεγαν στο ραδιο (τοπικα) << Που ειναι η Τροχαια;
Ας αποφασισουμε τι θελουμε ΤΕΛΙΚΑ.
Τωρα γιατι δε μιλαει κανεις;;;
Χθες στις 12:51 π.μ.
L
Ase G i paralia einai gia klamata pleon.....~& to Vathi to xei klasmeno o theos o idios....
prr!!!!
Χθες στις 1:18 π.μ.
J
Oloi emeis ftaime oi polites tis polis ..pou asholoumaste me to ti grafei o anonimos sto blog..pou ehoume afisei enan typo na kleinei ta club tis polis giati den goustarei ti fatsa tou enos...pou ehoume afisei to Vathi avoithito ..horis organomeni paralia kai me asfyktiko kykloforiako..kai pou kapoia stigmi tha prepei na analavoume protovoulia...Gnorizete tis ypopsifiotites gia tis dimotikes...sygrotiste omada politon kai zitiste!!
Χθες στις 4:11 π.μ.
A
Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι όταν κάνεις κάτι. Παντα κάποιοι θα διαφωνούν (με τον τρόπο του ο καθένας). Αλλά καλύτερα να υπάρχουν διαφωνίες από το να μην υπάρχει καθόλου δράση.
11 ώρες πριν · Διαγραφή

paleoka είπε...

Βάζω το Ονομά μου και το προτείνω...Χωρις συμφέρον και φόβο και πάθος, εσυ που βρίζεις ανώνυμα ΑΣΧΕΤΕ ποιός είσαι...Σου αρέσει να περπατάς ανάμεσα στα τριαξονικά??? και να θυμίζει η παραλία του νησιού σου Τρούμπα. Γιατί εμένα δεν μου αρέσει καθόλου...Πρόταση είναι και σε όποιον αρέσει....

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Γιάννη και ... ανώνυμε.
Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές ο ... καθωσπρεπισμός είναι υποκριτικός...
Ωστόσο, φοβάμαι ότι ξεφεύγουμε από το σκοπό που υπηρετεί αυτό το μπλογκάκι και δεν είναι άλλος από τον ήρεμο και ψύχραιμο διάλογο....
Χωρίς παρεξήγηση λοιπόν σας παρακαλώ να κινηθούμε σε αυτά τα πλαίσια...
Σχόλια ανταλλαγής "χαρακτηρισμών" στο εξής θα διαγράφονται, αν και δεν έχει χρειαστεί να το κάνω ποτέ μέχρι τώρα (και σίγουρα θα προτιμούσα να το αποφύγω....)