Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μαυρογένειο και μαυρο...χάλι 2 χρόνια μετά...



Για τη Μαυρογένειο έχουμε γράψει αναλυτικά πριν από δύο περίπου χρόνια.... http://tzortzinos.blogspot.com/2007/10/blog-post_29.html
"Φυσικά" τίποτα δεν άλλαξε.... Τίποτα;;;
Καί όμως!!! Αποφασίστηκε να στεγαστεί εκεί και νηπιαγωγείο!!!

Αφού οι κάδοι ... καθαρίζονται όπως λέει ο κος αντιδήμαρχος.... όλα καλά!!!!!

Έτσι, επιτέλους αποδεικνύουμε ότι δεν περιφρονούμε μόνο την Ιστορία και την Κληρονομιά μας....
Τα ίδια αισθήματα τρέφουμε και για τα παιδιά μας... Το μέλλον μας....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ κτήριο αυτό στα πρώτα του βήματα είχε φιλοξενήσει -τηρουμένων των αναλογιών- ένα πανεπιστήμιο το διδασκαλείο "Ανατολή".
Μαζί με παρακείμενα κτήρια- αποθήκες θα μπορούσε να αναπαλαιωθεί και να αποτελέσει έδρα τμήματος Βιολογίας- Φυσικής Ιστορίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Παν/μίου Αιγαίου.
Απορώ που ενώ έχουν ακουστεί τόσες ιδέες για ανώτερη ή ανώτατη σχολή στην ανατολική Σάμο (μέχρι και σχολή επιστημών Υγείας που χρειάζεται άλλες υποδομές), δεν έχει κάποιος προωθήσει αυτή την ιδέα. Η οποία είναι περισσότερο υλοποιήσιμη, δεδομένου ότι δεν θα είναι νέα σχολή, αλλά τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών που υπάρχει ήδη στο Καρλόβασι, συνεπώς υπάρχει η διοικητική υποδομή και όπως όλα τα τμήματα Βιολογίας θα ενταχθεί οργανικά σε μια σχολή θετικών επιστημών. Μην πει κάποιος ότι το Καρλόβασι είναι μακρειά (μισή ώρα). Στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας τέτοια και μεγαλύτερη απόσταση δεν είναι ανάμεσα σε τμήματα της ίδιας σχολής, αλλά ανάμεσα στις αίθουσες και άλλες εγκαταστάσεις του ίδιου τμήματος.
Επίσης στη Σάμο υπάρχει σπουδαίο ερευνητικό αντικείμενο για μια τέτοια σχολή δεδομένων των παλαιοντολογικών ευρημάτων και της πολύ ενδιαφέρουσας άγριας χλωρίδας.
Θέλετε άλλα επιχειρήματα; Φαντασία χρειάζεται πείσμα και ενότητα.
Όσον αφορά για τις εγκαστάσεις του λιμανιού, πρέπει να χτιστεί άλλο κτήριο, ή να αναπαλαιωθεί κάποια αποθήκη, να προβλεύθεί από τώρα εκτεταμένο πάρκινκ και στις ίδιες εγκαταστάσεις ή παραπλεύρως να μεταφερθεί ο σταθμός των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Αυτός ο Ευρύτερος Συγκοινωνιακός Σταθμός να συνδέεται με την κυρίως πόλη με πυκνή αστική συγκοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΙΘΕΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ(ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΒΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΙΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗΣ,ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΣΑΠΙΑ ΨΥΓΙΑ(ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΕΟΝ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΙ ΞΥΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑΚΙΑ 60ΠΟΝΤΟΥΣ!!ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ....
ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΟΥΦΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΑΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΛΗ!!!ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΟΛΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ?
ΟΥΓΚΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΟΚ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΠΟΛΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑ...ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ....ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ....ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.