Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Καληνύχτα κύριοι...

Αναδημοσιεύω και εγώ με τη σειρά μου την επιστολή του κυρίου Βασιλείου.
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς κατά γράμμα με όλα όσα γράφονται για να χαρείς που επιτέλους αρχίζουν να ακούγονται φωνές από πολίτες που ενδιαφέρονται για τον τόπο...
Μακάρι ο Δημόσιος διάλογος να αποκτήσει ζωντάνια, μακάρι να βγούμε όλο και περισσότεροι από το καβούκι μας, μακάρι να αποφασίσουμε επιτέλους να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να μην τις αφήνουμε λάφυρο στα πόδια του κάθε "φυλάρχου
"...


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ - ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αγαπητοί συμπολίτες, αυτές τις μέρες ανοίγει μια νέα σελίδα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Κλείνει μια αμαρτωλή και αποτυχημένη περίοδος, από την οποία πρέπει να αντλήσουμε συμπεράσματα και να διδαχθούμε, ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, που κατάντησαν την πατρίδα μας, και ειδικά την Σάμο, σε αυτά τα ΧΑΛΙΑ.

Εν ονόματι των δημοκρατικών διαδικασιών θα μας διατυμπανίζουν, ότι ο λαός ομίλησε και εξέλεξε τους αντιπροσώπους του. Μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ αγαπητοί φίλοι. Άλλοι επέλεξαν πριν από μας για μας. Και εννοώ φυσικά τα "αποκόμματα", συγγνώμη, τα κόμματα. Τα κόμματα κάνουν τις επιλογές τους χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς αξιοκρατία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιλέξουν το Μέγα Ψηφοσυλλέκτη, να πάρουν την καρεκλίτσα να βολέψουν τους ημετέρους και από εκεί και πέρα, γαία πυρί μειχθήτω. Ο Μέγας Ψηφοσυλλέκτης με την σειρά του θα επιλέξει τους Μικρό Ψηφοσυλλέκτας, αδιαφορώντας την επόμενη ημέρα με ποιους θα κάνει συμβούλιο. Θα μου πείτε, μα οι καλοί ΔΕΝ συμμετέχουν. Σας απαντώ ότι καλά κάνουν, γιατί θα αποτύχουν. Φταίνε και οι πολίτες, γιατί δε βάζουν ένα σταυρουδάκι σε κάποιον άξιο και ας μην τον γνωρίζουν. Αν ένας υποψήφιος Δήμαρχος κατέβαζε ένα ψηφοδέλτιο μόνο με άξιους, είμαι βέβαιος ότι και προσφορά υποψηφιοτήτων θα υπήρχε, και οι πολίτες θα ψήφιζαν τους υπεράξιους.

Και ερχόμαστε τώρα στο μοίρασμα της πίτας. Μοναδικό κριτήριο είναι ο αριθμός των ψήφων που έλαβε ο κάθε υποψήφιος. Οι πλειοψηφίσαντες δηλαδή είναι ικανοί να μας διοικήσουν, να προγραμματίσουν και να οραματιστούν το μέλλον της πόλης μας, ή του νησιού μας! Και τώρα αγαπητοί φίλοι ας πάμε στο μεγαλύτερο σφάλμα των Μέγα ψηφοσυλλεκτών. Ο νόμος, επειδή ένας Δήμαρχος δεν είναι παντογνώστης, του δίνει το δικαίωμα να προσλάβει έναν αριθμό ειδικών συμβούλων. Αντί λοιπόν να προσλάβει αξιοκρατικά τεχνοκράτες που θα τον βοηθήσουν στο έργο του, επιλέγει πολιτικούς φίλους, αφισοκολλητές …..να τους βολέψει.

Να λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους καταντήσαμε να έχουμε μία πόλη η οποία, ούτε βλέπεται, ούτε ακούγεται, ούτε μυρίζεται, ούτε αναπνέεται.

Κύριοι ΠΡΟΥΠΑΡΞΑΝΤΕΣ Δήμαρχοι, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της πόλης μας. Δεν έχετε κάνει τίποτα σωστό. Δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο που να αφήσει την σφραγίδα κάποιου Δημάρχου, να του κάνουμε και κανένα αγαλματάκι βρε αδελφέ. Τα περισσότερα εργάκια σας γίνονταν στους ημετέρους προς άγρα ψήφων. ΟΛΑ τα σοβαρά σας έργα είναι αποτυχημένα, και θα αναφέρω μερικά:

1. Που πήγε εκείνη η παραδοσιακή νησιώτικη πλατεία και οι γραφικοί δρόμοι με τα παραδοσιακά καλντερίμια; Έδωσαν την θέση τους στις ψυχρές και ακαλαίσθητες μαρμάρινες πλακοστρώσεις, και άφθονο χώρο στις καφετέριες, για να αναπαύετε η σημερινή πατροδίαιτη νεολαία.

2. Για ποιο περιφερειακό δρόμο μιλάτε Κοι Δήμαρχοι; Εγκρίνατε μια μελέτη με λανθασμένη χάραξη, και καταστρέψατε το περιβάλλον. Ποια κυκλοφορία θα απορροφήσει αυτή η λεωφόρος, χωρίς την δυνατότητα την κυκλοφορία αυτή να την διοχετεύσει με άνεση μέσα στην πόλη; Μη μου πείτε ότι οι κόμβοι σύνδεσης θα γίνουν αργότερα γατί μέχρι τότε ο δρόμος θα έχει καταστραφεί. Τουλάχιστον δεν του κάνετε μια διευθέτηση να μαζεύετε τα ανάντι όμβρια και να τα κατευθύνετε σε σωστούς δέκτες απορροής και να μην πλημμυρίζουν ανεξέλεγκτα την πόλη όπως έγινε με την τελευταία νεροποντή;

3. Για ποιο Βιολογικό μιλάτε Κοι Δήμαρχοι; Συνεχίσατε ένα έργο η θέση του οποίου ήταν λανθασμένη από την αρχή. Η σωστή λύση ήταν να γίνει ο βιολογικός στις Μαούνες όπου θα οδηγούσαμε τα λύματα με βαρύτητα και από εκεί με υποθαλάσσιο αγωγό ανοικτά στο πέλαγος. Η λύση αυτή θα ήταν πολύ ποιο οικονομική και ως προς την κατασκευή και ως προς την λειτουργία. Ο βιολογικός, όπως τώρα κατασκευάζεται πολύ αμφιβάλλω αν κάποτε θα τελειώσει για οικονομικούς λόγους, αλλά και να λειτουργήσει κάποτε θα έχει τεράστιο κόστος λειτουργίας.

4. Γιατί Κοι Δήμαρχοι ανεχθήκατε να κατασκευασθούν επί των πεζοδρομίων όλες αυτές οι παράνομες αίθουσες πολυτελείας, με ξύλινα πατώματα, κλιματισμό, και… άκουσον… άκουσον με κολόνα τις ΔΕΗ εντός της αιθούσης. Αυτό προφανώς πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες. Έλα όμως που πολλοί από αυτούς είναι και άπληστοι! Έβγαλαν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες και σαν να μην τους έφτανε ούτε αυτό τώρα τοποθετούν και στην άκρη του πεζοδρομίου ψηλά τραπεζάκια και σκαμπό. Έτσι αν κάποιος περνάει με την γυναίκα του αγκαζέ θα πρέπει να ξεσκονίσει τα παπούτσια του νεαρού που αφ’ υψηλού καπνίζει το τσιγαράκι του έχοντας το ένα πόδι πάνω στο άλλο.

5. Γιατί κανένας Δήμαρχος δεν είχε το θάρρος να επιλύσει το πρόβλημα του Ξενία δυναμικά, κάνοντας Δημοψήφισμα και με την σύμφωνη γνώμη όλου του κόσμου να κάνει μια ελεγχόμενη κατεδάφιση, ώστε να αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης; Τι περιμένατε να το γκρεμίσει κανένας σεισμός να έχουμε και θύματα;

6. Γιατί κανένας Δήμαρχος δεν εκμεταλλεύτηκε το Νόμο, ο οποίος επιτρέπει τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτών ώστε να αξιοποιήσει την μεγάλη ακίνητη περιουσία του Δήμου;

7. Και τώρα έρχεται ο Κος Νομάρχης να δώσει το τελικό κτύπημα στην πόλη, μπαζώνοντας την παραλιακή ζώνη από την τράπεζα Πειραιώς μέχρι την Φραγκοκλησιά, και κανείς Δήμαρχος δεν έφερε αντίρρηση ούτε κανένας αρμόδιος καταδέχεται να ενημερώσει τους πολίτες ποιος και γιατί ενέκρινε μια λανθασμένη μελέτη.

Αγαπητοί Κοι πρώην Δήμαρχοι για όλα αυτά που κάνατε, και για αυτά που παραλείψατε να κάνετε… ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.
Και τώρα αλλάζουμε σελίδα. Κύριε νέε Δήμαρχε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, εύχομαι μετά τη λήξη της θητείας σας, να μην σας αποχαιρετήσω με ένα ειρωνικό καληνύχτα σας Αλλά με την φράση μπράβο Δήμαρχε προχώρα, είμαστε μαζί σου.


Σάμος 30.10.10

Βασίλης Βασιλείου

Πολ. Μηχανικός
πηγή ράδιο αρμονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: